Waterstofmedaille

Het doel van Missie H2 is om partijen rondom de energietransitie te inspireren, verbinden en stimuleren groter, sneller en samen bij te dragen aan Nederland als hét Waterstofland 2030. Daarin zijn koplopers nodig: bedrijven, projecten en personen die vooroplopen. Wij geven deze koplopers een podium en zetten ze in de spotlight door middel van het uitreiken van waterstofmedailles.

Diederik Samsom

Diederik Samsom

Kabinetschef Frans Timmermans

Sinds 2019 is hij kabinetschef van Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie. In Brussel is hij betrokken bij de Green Deal die Europa halverwege deze eeuw naar nul CO2-uitstoot moet brengen. Waterstof is volgens Samsom een energiedrager die we keihard nodig hebben. Het is volgens hem cruciaal om onze samenleving en economie op een schone manier draaiend te houden. Vanaf zijn campagnetijd bij Greenpeace tot heden zet hij zich immers in voor klimaatbeleid en energietransitie in de volst denkbare breedte. Dat doet hij met niet aflatende energie, volharding en creativiteit. De jury constateert dat Diederik Samsom hiermee een duidelijke en positieve stempel drukt op zowel het Nederlandse als het Europese energie- en klimaatbeleid. Als voorvechter van de Europese Green Deal en het daaruit voortvloeiende pakket Fit for 55, spreekt Samsom zich herhaaldelijk en helder uit voor een snelle en grootschalige transitie van fossiel naar waterstofgas. Daarbij schuwt hij niet om politici en ondernemers aan te spreken op hun verantwoordelijkheid en hen te manen tot concrete plannen, acties én spoed. De jury is van mening dat Samsom authentieke visie en idealisme combineert met heldere analyse en realisme.

Lees meer
Marcel Galjee

Marcel Galjee

Managing Director HyCC

Marcel kan met recht een koploper worden genoemd in waterstof. Zijn bedrijf voegt de daad bij het woord en realiseert projecten waarvan meerdere projecten een IPCEI (Important Project of Common European Interest) status hebben ontvangen. Een erkenning dat de projecten belangrijk zijn! Bovendien liggen zij op koers om dit jaar voor meerdere projecten een FID (Final Investment Decision) te nemen. En dat is belangrijk. We zoeken namelijk versnellers, mensen en partijen die de daad bij het woord voegen! Dan vanzelfsprekend ook nog over de winnaar zelf. Hij is een visionair en een kartrekker, die blijft waken voor realisme. Als vliegwiel fungeren en daarbij over onze waterstofambities waken is een combinatie die uniek is. Om het populair te zeggen: hij is de waakhond en de hazewindhond van de waterstofsector.

Lees meer

Nomineer iemand voor een waterstofmedaille

Wie verdient volgens jou een waterstofmedaille? Vul het formulier in en nomineer een koploper in de waterstoftransitie.