5 D1 A1991

Eerste waterstofmedaille voor Marcel Galjee (HyCC)

Het doel van Missie H2 is om partijen rondom de energietransitie te inspireren, verbinden en stimuleren groter, sneller en samen bij te dragen aan Nederland als hét Waterstofland 2030. Daarin zijn koplopers nodig: bedrijven, projecten en personen die vooroplopen. Wij geven deze koplopers een podium en zetten ze in de spotlight door middel van het uitreiken van waterstofmedailles.

In de stand van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) op de World Hydrogen Summit, werd op woensdag 10 mei de allereerste waterstofmedaille van Missie H2 uitgereikt. De ontvanger hiervan is Marcel Galjee, managing director van HyCC.

Tijdens dit moment kreeg Marcel allereerst een juryrapport te horen waarom juist hij deze medaille kreeg omgehangen, voorgedragen door Ulco Vermeulen (Gasunie). En daarna was het de beurt aan olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo, die normaal gesproken zelf het eremetaal ontvangt, om nu eens een medaille uit te reiken.

Beknopte weergave juryrapport

"Marcel kan met recht een koploper worden genoemd in waterstof. Zijn bedrijf voegt de daad bij het woord en realiseert projecten waarvan meerdere projecten een IPCEI (Important Project of Common European Interest) status hebben ontvangen. Een erkenning dat de projecten belangrijk zijn!

Bovendien liggen zij op koers om dit jaar voor meerdere projecten een FID (Final Investment Decision) te nemen. En dat is belangrijk. We zoeken namelijk versnellers, mensen en partijen die de daad bij het woord voegen!

Dan vanzelfsprekend ook nog over de winnaar zelf. Hij is een visionair en een kartrekker, die blijft waken voor realisme. Als vliegwiel fungeren en daarbij over onze waterstofambities waken is een combinatie die uniek is. Om het populair te zeggen: hij is de waakhond en de hazewindhond van de waterstofsector."

Hij is een visionair en een kartrekker, die blijft waken voor realisme.

Wil jij iemand nomineren die net als Marcel Galjee een waterstofmedaille verdient? Laat het ons weten via het formulier hieronder.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Lees verder