Missie h2 videoserie

DIE ANDERE REIS NAAR PARIJS

In Parijs strijden de beste sporters van Nederland om Olympische roem en eremetaal. Maar de Olympische Spelen zijn niet alleen het podium om ons sportief te onderscheiden. Ook zal Nederland laten zien waar het staat met de ontwikkeling van waterstof, met het oog op de in Parijs afgesproken klimaatdoelen. In 'Die andere reis naar Parijs' volgen we de route van waterstof langs de Nederlandse waterstofeconomie in opbouw. Koplopers in de wereld van waterstof laten ons zien waarom we met waterstof goud in handen hebben, waar we staan met de missie om van Nederland het Waterstofland te maken en wat de uitdagingen zijn op weg naar 2030.

Start met kijken

Alle afleveringen

Afl 1 DSC02012 medium

Aflevering 1: Productie

Nederland is een koploper op het gebied van waterstof. Hoe houden we deze positie vast? En welke stappen zijn er nodig om voorop te blijven lopen?

Afl 2 DSC08499 medium

Aflevering 2: Import

De import van waterstof is niet simpelweg het naar ons land brengen van deze energiedrager. Er zit een groot palet aan keuzes en afhankelijkheden aan vast.

1 G8 A3523 1

Aflevering 3: Transport en opslag

Het opslaan en transporteren van waterstof is cruciaal voor een werkende waterstofeconomie. Hoe balanceren we vraag en aanbod?

Afl 4 DSC09154 medium

Aflevering 4: Gebouwde omgeving

Onze partner Remeha doet al veel kennis op over het toepassen van waterstof in de gebouwde omgeving. Waarom en voor welke toepassing?

Afl 5 1 H6 A8264 medium

Aflevering 5: Mobiliteit

De sleutel van verduurzaming van onze mobiliteit ligt in het balanceren van oplossingen. Zo is naast elektrificatie ook waterstof een interessante route.

DSC07894 medium

Aflevering 6 : Industrie

We hebben met de bestaande infrastructuur en alle beschikbare kennis goud in handen als het gaat om de toepassing van waterstof in de industrie.

Ook interessant

Thumbnail Boring met waterstof 3

TenneT toont met waterstof dat het kán: ‘De drempel is verlaagd’

Bekijk
Fotograaf Menno Ebbes iov Port of Amsterdam 5364

Nieuwe fase groene waterstofcorridor Bilbao en Amsterdam

Bekijk
Image 12

Een etalage vol concrete plannen

Bekijk
Schermafbeelding 2024 03 29 om 11 49 03

Kan waterstof helpen om netcongestie op te lossen?

Bekijk
Een route langs de Nederlandse waterstofeconomie in opbouw. Bekijk de contentserie 'Die andere reis naar Parijs'