De Waterstofkaart walk-through
Sinds 1 juni 2023 biedt Missie H2 een interactieve waterstofkaart aan met daarop het meest actuele overzicht van waterstofprojecten in Nederland. Sinds de start zijn er in de afgelopen maanden honderden projecten toegevoegd, waardoor het aantal nu al de 300 overstijgt. Stuk voor stuk belangrijke projecten die binnen en buiten onze landsgrenzen zorgen voor een ketensamenwerking die zo belangrijk is om van ons land hét waterstofland te maken in 2030.
Één van de dankbare gebruikers is de redactie van Waterstofmagazine. De mogelijkheden die de kaart hen biedt op het gebied van zoeken, filteren en verdiepende informatie en contactgegevens zijn erg relevant. Hoofdredacteur Paul Bombeld wilde daarom graag meer mensen kennis laten maken met deze mogelijkheden en maakte in samenwerking met ons een ‘walk-through’-video waarin hij de belangrijkste functionaliteiten langsloopt.
De informatie op de kaart wordt wekelijks geactualiseerd met behulp van TKI New Gas, waardoor continu nieuwe projecten worden toegevoegd en bestaande projecten worden bijgewerkt. Zowel op het gebied van informatie, alsook content en status. Dit wordt zeer gewaardeerd door gebruikers. Vanuit een recent gebruikersonderzoek kwam dan ook naar voren dat projecteigenaren zeer content zijn met hun plek op de kaart en in zakelijke gesprekken de waterstofkaart benoemen en promoten. Het wordt als een zeer toegankelijke en prettig werkende digitale tool beoordeeld.
Naast het bieden van actuele informatie, kijken we ook naar de grote getallen die in onze database zitten. Deze cijfers vinden gebruikers op het onderdeel ‘Dashboard’, waar te zien is hoe het aanbod en de afname van waterstof zich de komende jaren ontwikkelt. In januari publiceerden we ook een infographic met uitgebreide informatie over het aantal projecten per provincie of per onderdeel in de waterstofketen. Deze informatie laat goed zien hoe de Nederlandse waterstofeconomie steeds robuuster wordt.
Bekijk de interactieve waterstofkaart van Missie H2 hier: missieh2.nl/waterstofkaart. Daar kan je eigen projecten aanmelden, een wijzigingsverzoek indienen voor een project dat al op de kaart staat en vanzelfsprekend navigeren door de ruim 300 waterstofprojecten die ons land rijk is.