Terug naar het overzicht DIE ANDERE REIS NAAR PARIJS

Aflevering 6 : Industrie

7 MIN

We hebben met de bestaande infrastructuur en alle beschikbare kennis goud in handen als het gaat om de toepassing van waterstof in de industrie.

Aflevering 6 van ‘De andere reis naar Parijs’ staat in het teken van de toepassing van waterstof in de industrie. Ranomi Kromowidjojo gaat met Eduard de Visser, Directeur Strategie en Innovatie bij Port of Amsterdam, het water op om de haven van Amsterdam te bekijken. 

Ze bespreken waarom Nederland goud in handen heeft als het gaat om de toepassing van waterstof in de industrie en welke rol de haven van Amsterdam daarin speelt: 'Ik denk dat we er als havenbedrijf met name voor kunnen zorgen dat de randvoorwaarden om te kunnen ondernemen op orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan het terugbrengen van de elektriciteitscongestie. Dat is op dit moment een groot probleem.  Niet alleen in Amsterdam, maar eigenlijk in heel Nederland."

Volgende aflevering

Alle afleveringen

Afl 1 DSC02012 medium

Aflevering 1: Productie

Nederland is een koploper op het gebied van waterstof. Hoe houden we deze positie vast? En welke stappen zijn er nodig om voorop te blijven lopen?

Afl 2 DSC08499 medium

Aflevering 2: Import

De import van waterstof is niet simpelweg het naar ons land brengen van deze energiedrager. Er zit een groot palet aan keuzes en afhankelijkheden aan vast.

1 G8 A3523 1

Aflevering 3: Transport en opslag

Het opslaan en transporteren van waterstof is cruciaal voor een werkende waterstofeconomie. Hoe balanceren we vraag en aanbod?

Afl 4 DSC09154 medium

Aflevering 4: Gebouwde omgeving

Onze partner Remeha doet al veel kennis op over het toepassen van waterstof in de gebouwde omgeving. Waarom en voor welke toepassing?

Afl 5 1 H6 A8264 medium

Aflevering 5: Mobiliteit

De sleutel van verduurzaming van onze mobiliteit ligt in het balanceren van oplossingen. Zo is naast elektrificatie ook waterstof een interessante route.

DSC07894 medium

Aflevering 6 : Industrie

We hebben met de bestaande infrastructuur en alle beschikbare kennis goud in handen als het gaat om de toepassing van waterstof in de industrie.

Een route langs de Nederlandse waterstofeconomie in opbouw. Bekijk de contentserie 'Die andere reis naar Parijs'