Marit ddw

Samen navigeren naar een groenere toekomst

Klaar om de koers te zetten naar een duurzamere toekomst? Op donderdag 30 mei staat tijdens de Dutch Water Week het thema 'Decarbonisatie van zeehavens en scheepvaart' centraal.

Het ochtendprogramma bestaat uit drie onderdelen:

  • Verschillende inspirerende pitches van havens, ondernemers uit de haven en reders.
  • Een panelgesprek over dilemma's in havens en scheepvaart. Panelleden zijn (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat of Ministerie van Economische Zaken en Klimaat of Veiligheidsregio's), ondernemers en belangenvereniging KVNR, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders.
  • Een presentatie van Arnoud Hummel, bondscoach van het Nederlandse zeilteam, over zijn uitdagingen in aanloop naar Parijs.

Na de lunch is Missie H2 ambassadeur en drievoudig Olympisch medaillewinnaar Marit Bouwmeester, captain van het middagprogramma. Ze zal het een en ander vertellen over haar voorbereiding richting de Olympische Spelen en neemt ons daarna samen met de andere Olympische zeilers mee het water op, zodat we de sport kunnen leren van de beste zeilers die ons land te bieden heeft.

Dit programma wordt samen met de Nederlandse zeehavens georganiseerd.

Ondanks de relevantie en actualiteit van het thema van dit evenement, zien wij helaas te weinig aanmeldingen voor een vruchtbaar evenement en moeten wij mededelen dat dit evenement niet doorgaat. We zullen onderzoeken of er in de toekomst een nieuwe gelegenheid is om beleidsmakers, aanbieders van decarbonisatie oplossingen en gebruikers van de havengebieden bij elkaar te brengen.