Watersportverbond

Als Watersportverbond geloven we in de kracht van water en de kracht van sport. Deze twee elementen komen op een unieke wijze bij ons samen.

Missie H2 heeft het doel om Nederland voor te bereiden op een werkende Waterstofeconomie in 2030. Dit met het doel, geloof en commitment Nederland te verduurzamen. De relatie met waterbonden (KNRB en Watersportverbond) is heel natuurlijk. Wij zijn van het water maar wij zijn enorm gebaat bij een duurzamere wereld. De huidige opwarming van de aarde en alles wat daar rondom speelt heeft heel erg veel impact op de sport en infrastructuur. Weersystemen veranderen, bestaande windpatronen worden minder voorspelbaar. Steeds vaker zul je zien dat wedstrijden worden beïnvloed door door de extremen in het weer en steeds vaker zullen wedstrijden niet door kunnen gaan.

Als Watersportverbond kunnen we met ons bereik en onze doelgroep een bijdrage leveren aan de doelen van Missie H2. Samen met de missie partners kunnen we kijken welke tussenstappen we kunnen zetten op weg naar een werkende waterstofeconomie. Wat kunnen we morgen al doen om te verbeteren en hoe kunnen we dat laten zien. Onze sporters zijn zeer betrokken bij het onderwerp en hebben er dagelijks mee te maken. Ze zijn daarmee de beste ambassadeurs die we ons in deze samenwerking maar kunnen wensen.