Toyota sluit zich aan bij Missie H2

Toyota Nederland wordt partner van Missie H2, een vereniging die Nederland wil laten kennismaken met de mogelijkheden van waterstof (H2) met behulp van de kracht van Olympische en Paralympische sport. De samenwerking tussen sportorganisatie NOC*NSF en waterstofconsortium Missie H2 die hiervoor eerder in het leven is geroepen, is bovendien verlengd tot de Olympische en Paralympische Spelen in 2021 in Tokyo.

Met Missie H2 slaan zeven partijen uit de waterstofketen de handen ineen om het beoogde doel te bereiken. Behalve Toyota Nederland (Louwman & Parqui) zijn dit Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland en Stedin Groep.

Wereldwijde mobiliteitspartner Olympische en Paralympische Spelen
Jan-Christiaan Koenders, managing director Toyota importeur Louwman & Parqui: “Toyota voert een krachtige langetermijnvisie uit naar nul emissies. Al in 1997 introduceerden we als eerste automerk de zelfopladende hybrideauto, de Toyota Prius. Ook zijn we met de Toyota Mirai, die in 2014 werd onthuld, de eerste met een brandstofcelsedan die op waterstof rijdt. Als enige wereldwijde mobiliteitspartner van zowel de Olympische als de Paralympische Spelen wil Toyota van de spelen in Tokyo een showcase maken van zijn toekomstvisie met betrekking tot waterstof. Ook in Nederland zien we een belangrijke rol voor waterstof weggelegd. We zijn er trots op dat we samen met andere inspirerende partijen deel uit mogen maken van Missie H2 om ook de rest van Nederland hierover enthousiast te maken. Dat we dit samen met NOC*NSF door middel van sport kunnen doen, is geweldig.”

Belangrijk maatschappelijk thema
Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Goed om te zien dat ook Toyota zich via Louwman & Parqui, waar we al uitgebreid mee samen werken, bij Missie H2 aansluit. Verder zijn we erg blij met het verlengen van het partnership met Missie H2 met in ieder geval een jaar. De steun kunnen we goed gebruiken. Voor TeamNL is het prachtig dat deze bedrijven de Nederlandse sport en TeamNL ondersteunen en tegelijkertijd zo’n belangrijk maatschappelijk thema als onze verduurzaming onder de aandacht van Nederland weten te brengen. Daar blijven wij graag aan meewerken in aanloop naar en tijdens de Spelen van Tokyo, die zoals bekend nu pas in de zomer van 2021 plaats zullen vinden.”

‘Nederland Waterstofland’
Ulco Vermeulen, bestuurslid Gasunie namens Missie H2: “Voor Missie H2 slaan we natuurlijk de handen ineen. Ook in deze uitdagende tijden blijven we TeamNL steunen op weg naar Tokyo. Met de watersporters van TeamNL blijven we ons hard maken voor Nederland Waterstofland. Extra mooi is dat met de komst van Toyota Nederland nu alle schakels uit de waterstofketen in Missie H2 zijn vertegenwoordigd. Van producent tot eindgebruiker. Samen maken we van Nederland Waterstofland. Energietransitie is per slot van rekening teamsport.”