Welkom in de waterstof Inspirience

Op donderdag 13 of vrijdag 14 juni komen jullie met je klas naar de waterstof Inspirience van Missie H2 in de haven van Delfzijl. Hieronder staan twee video’s waarin Ranomi Kromowidjojo enthousiast verteld waarom waterstof zo interessant is. De eerste video is de korte variant en de tweede video verteld iets meer over waterstof. Kies als docent vooral de video waarvan je denkt dat het de leerlingen het meest aanspreekt.

Bekijk de 1 minuut introductievideo van Missie H2 ambassadeur Ranomi Kromowidjojo

Bekijk de 2 minuten introductievideo van Missie H2 ambassadeur Ranomi Kromowidjojo

Wat is de Waterstof Insperience?

De Insperience vind je op de kade van de haven waar ook de indrukwekkende tall ships liggen. Het bestaat uit twee delen en is gehuisvest in twee grote tenten. De eerste tent bevat een mini-bioscoop waar je leerlingen in een paar minuten worden meegenomen op een leuke ontdekkingsreis door de wereld van waterstof. De korte film laat zien waarom Nederland ‘waterstof kampioen’ in 2030 wordt. Daarna gaan je leerlingen naar de tweede tent, enkele meters verderop. Daar stappen ze de waterstof Expo binnen waar zij op een uitdagende manier over waterstof en de energietransitie leren. Dat doen ze vooral door zelf te ervaren. Met onder andere educatieve games en sportieve uitdagingen kunnen ze medailles verzamelen en leren ze spelenderwijs over waterstof en een duurzaam energiesysteem.

Wie zijn wij? 

Wij zijn MissieH2, een consortium van acht bedrijven dat samen met de overheid en TeamNL één missie heeft: Nederland hét Waterstofland 2030 maken! Wil je meer weten over MissieH2? Neem een kijkje op www.missieh2.nl.

Een route langs de Nederlandse waterstofeconomie in opbouw. Bekijk de contentserie 'Die andere reis naar Parijs'