Remeha

Missie H2 en TeamNL geven positieve energie aan de energietransitie. Concreet is het doel van de missie om samen met de overheid en een groot aantal Nederlandse bedrijven in de zomer van 2024, tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs, een miniketen gerealiseerd te hebben die leidt tot een volledig functionerende waterstofmarkt in 2030. Hieronder lees je meer over de rol en visie van Remeha.

Waterstof is niet nieuw, maar het biedt wel nieuwe kansen. Voor verwarming en warm watervoorziening in woningen kan waterstofgas een belangrijke rol spelen, met name in de bestaande bouw voor zowel utiliteit als particuliere woonomgevingen. We kunnen voor de distributie van waterstofgas na enkele praktische aanpassingen gebruikmaken van de bestaande infrastructuur voor aardgas. Dat is een groot voordeel, want op deze manier is het beschikbaar op heel veel plaatsen in Nederland.

Remeha heeft de eerste waterstofketel van Nederland ontwikkeld en de eerste proeven zijn veelbelovend. Remeha ziet waterstof niet als het enige antwoord op de energietransitie, maar als één van de antwoorden. Juist daarom investeert Remeha volop in de ontwikkeling van waterstof(cv-ketels), zijn we onderdeel van Missie H2 en participeren we volop in baanbrekende waterstofprojecten zoals Uithoorn, Rozenburg, Apeldoorn en Lochem.

Waterstof en hybride; een goede combinatie
Waterstof biedt veel mogelijkheden en daar wordt steeds meer onderzoek naar gedaan, maar om een succesvolle energietransitie te realiseren moeten we versnellen. Remeha gelooft in de toepassing van waterstof, maar wel naast andere energiedragers, zoals warmtenetten en elektriciteit. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van waterstof naast een hybride warmtepomp. Onze visie op een duurzame leefomgeving blijft gelijk: via meerdere wegen naar duurzaamheid.

Verduurzaming van de Nederlandse sport
Samen met Missie H2 gaat Remeha een nadrukkelijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de Nederlandse sport. We zullen samen met andere partners onze duurzaamheidskennis en ervaring gaan gebruiken voor verdere verduurzaming van de Nederlandse sport. Waterstof is een oplossing voor morgen, maar Remeha heeft nú concrete oplossingen waarmee verduurzaming voor sportverenigingen en Olympische sportlocaties haalbaar wordt. Zo kunnen we een concrete bijdrage leveren aan onze belofte: een betere leefomgeving voor iedereen.

Een route langs de Nederlandse waterstofeconomie in opbouw. Bekijk de contentserie 'Die andere reis naar Parijs'