Eneco waterstof header
Logo partner eneco v2

Eneco

Missie H2 en TeamNL geven positieve energie aan de energietransitie. Concreet is het doel van de missie om samen met de overheid en een groot aantal Nederlandse bedrijven in de zomer van 2024, tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs, een miniketen gerealiseerd te hebben die leidt tot een volledig functionerende waterstofmarkt in 2030. Hieronder lees je meer over de rol en visie van Eneco.

Groene waterstof is een belangrijke stap in de uitvoering van ons One Planet Plan. En het is van de belangrijkste voorwaarden voor het halen van de Nederlandse en Europese klimaatdoelen en het verminderen van onze afhankelijkheid van import van fossiele energie uit onstabiele regio’s.

Eneco wil de komende jaren op grote schaal groene waterstof produceren om geleidelijk af te kunnen stappen van aardgas.

Voordeel groene waterstof

Het voordeel van groene waterstof is dat het een flexibele oplossing biedt voor de opslag en transport van energie en zo voor de overbelasting van het elektriciteitsnet. Daarnaast komt er geen CO2-vrij bij het proces.

Eneco waterstof header
Over Eneco Partner van Missie H2

We willen de aarde leefbaar doorgeven aan volgende generaties. Daarom moeten we nu in actie komen tegen verdere opwarming van de aarde. Dat kan alleen als we sneller verduurzamen. Samen met klanten gaat Eneco voor klimaatneutraal.