Schermafbeelding 2021 01 13 om 08 29 11

Waterstofstation Den Ruygenhoek

Het eerste commerciële waterstofvulpunt van Shell Nederland is een feit: waterstofstation Den Ruygenhoek. Missie H2-ambassadeur Kiran Badloe en Shell Waterstof Manager Lisa Montanari laten zien hoe ze daar vanaf deze week te werk gaan.

Lisa Montanari verklaart: “Wij willen de ontwikkeling van waterstof in de Nederlandse mobiliteitssector stimuleren. We kunnen niet meer wachten.”

De partners van Shell uit de auto-industrie die waterstofauto’s produceren, Toyota met de Mirai en Hyundai met de Nexo, zijn er enorm blij mee. Want hoe meer waterstoftankstations in Nederland, hoe aantrekkelijker dat is voor potentiële kopers van waterstofauto’s. “Iedere keer als er een vulpunt bij komt in Nederland, zien wij de verkoop van onze waterstofauto stijgen”, vertelt Berend Jan Hoekman, directeur van Hyundai. “Met het openen van dit vulpunt laat Shell zien dat ze visie heeft. En leiderschap toont. Net als wij dat doen, samen met Toyota.”

Met het nieuwe waterstofstation van Shell erbij telt Nederland nu vijf openbare vulpunten voor particulieren met een waterstofauto. In totaal rijden er zo’n 200 waterstofauto’s in Nederland. “Dat zijn echt de koplopers, de ambassadeurs”, zegt Montanari. Uiteraard is het de bedoeling dat het aantal stations en het aantal auto’s op waterstof de komende jaren groeit.

Natuurlijk vind je ook meer informatie over dit project op de interactieve waterstofkaart.

Lees verder

Een route langs de Nederlandse waterstofeconomie in opbouw. Bekijk de contentserie 'Die andere reis naar Parijs'