Schermafbeelding 2021 01 13 om 08 23 43

Update Missie H2 Energy Challenge

Dinsdag 2 februari was de kick-off van de Missie H2 Energy Challenge!  Het was ontzettend leuk om te zien hoe de deelnemende studentenverenigingen met veel enthousiasme aan de slag zijn gegaan.

Tijdens de challenge dagen we de deelnemers uit om te onderzoeken hoe je als vereniging energie neutraal kan zijn in 2030. Het uitgangspunt is om zo snel mogelijk energie neutraal te worden en het liefst ook kostenneutraal. Hierbij spelen verschillende factoren een rol, zoals de omgeving, kosten en tijd. De opdracht luidt: Wat doe je, als vereniging, om in 2030 95% energiereductie te bewerkstelligen en welke rol kan waterstof hierin spelen?

Na afloop van een 24-uurs hackathon bepaalt de jury welke vereniging de opdracht het beste heeft uitgevoerd. De vereniging die de opdracht het beste heeft uitgevoerd ontvangt een volledig waterstof pakket. Op basis van de bespaarde energie heeft de vereniging recht op gebruik van producten in kilo's waterstof.

De opdracht is opgedeeld in vier fases:

  • Fase 1: Inzicht creëren in de huidige situatie bij jouw roeivereniging.
  • Fase 2: Concept uitwerking van de opdracht.
  • Fase 3: Oplossing en businessmodel.
  • Fase 4: 24-uurs hackathon.

Om de studenten zo goed mogelijk te begeleiden in deze verschillende fases, hebben ze vanuit de coalitiepartijen van Missie H2 een mentor toegewezen gekregen.

Lees verder

Een route langs de Nederlandse waterstofeconomie in opbouw. Bekijk de contentserie 'Die andere reis naar Parijs'