NEU2341 LFH 2806219 056

Subsidie voor waterstoffabriek van Electriq Global in Amsterdamse haven

Electriq Global, specialist in innovatieve waterstofoplossingen, heeft een subsidie gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de aanleg van hun waterstoffabriek op het terrein van Zenith Energy Terminals in de Amsterdamse haven.

Groene waterstofpoeder

De fabriek van Electriq Global maakt waterstofpoeder op basis van groene waterstof. Dit waterstofpoeder kan met behulp van generatoren omgezet worden in elektriciteit. De fabriek wordt de eerste ter wereld van deze soort. De fabriek zal in 2026 operationeel zijn.

Belangrijk voor waterstofketen

Met het consortium H2A werkt Missie H2 partner Port of Amsterdam samen met Electriq Global, Zenith Energy Terminals, Evos, Hydrogenious, SkyNRG, Gemeente Amsterdam en het programmabureau NZKG aan het doel om een waardeketen voor 100% groene waterstof op te zetten. De waterstoffabriek van Electriq Global levert een belangrijke bijdrage aan het behalen van dit doel.

Dorine Bosman, Chief Investment Officer bij Port of Amsterdam: “De bouw van de fabriek van Electriq Global sluit perfect aan op de missie van H2A. De subsidie die RVO heeft gegeven, is een goed voorbeeld van de belangrijke samenwerking tussen de publieke en private sectoren. Want alleen samen kunnen we een waterstofeconomie gaan realiseren. Dit initiatief onderstreept de gezamenlijke toewijding om een duurzamer energielandschap te ontwikkelen, in Nederland én Europa.”

Meer over de subsidie voor de waterstoffabriek lees je in het persbericht van Electriq Global.


Lees verder

Een route langs de Nederlandse waterstofeconomie in opbouw. Bekijk de contentserie 'Die andere reis naar Parijs'