HEX1512 Pano Edit min

Shell hoofdsponsor van waterstofraceteam Forze

Missie H2-partner Shell verbindt zich als hoofdsponsor aan Forze, het waterstofraceteam van studenten van de TU Delft. Dit team knappe koppen is bezig de snelste raceauto op waterstof te bouwen. Met dit sponsorcontract dat begin 2021 inging, wordt de volgende stap gezet in de ontwikkeling van racen op waterstof. Dat helpt duurzame mobiliteit in brede zin vooruit en zal waterstof als een brandstof van de toekomst stimuleren.

Over Forze

Forze is een raceteam van 25 fulltime studenten en 35 parttime studenten. Samen werken zij aan het ontwikkelen van een raceauto op waterstof. Forze bestaat inmiddels 14 jaar, waarin studententeams elkaar ieder jaar afwisselen, en is iedere volgende raceauto weer innovatiever dan zijn voorganger. Met hun wagen doen zij niet mee aan onderlinge studentencompetities, maar aan officiële GT-races op de circuits van Zandvoort en Assen, met als ultieme droom racen in Le Mans.

De Forze IX

Samen bouwen de studenten aan steeds betere, snellere en meer geavanceerde raceauto’s op waterstof. Het huidige team werkt aan de Forze IX, alweer de negende versie. Een paar kenmerken van de Forze IX:

  • LMP3-klasse;
  • Maximum snelheid van 300 km per uur;
  • Boost-vermogen van 800 pk;
  • Een uniek kinetic energy recovery system;
  • Vierwielaandrijving;
  • Twee brandstofcellen.

Lees verder

Een route langs de Nederlandse waterstofeconomie in opbouw. Bekijk de contentserie 'Die andere reis naar Parijs'