Koplopers header

Online Event - Koplopers Nederland Waterstofland

Nederland heeft alles in huis om voorloper te zijn op het gebied van waterstof; kennis, ervaring, ligging én bedrijven. Willen we niet achteropraken bij onze eigen ambities en de ontwikkelingen van de landen om ons heen, dan moeten we grootschalig opschalen aan zowel de vraag- als aanbodkant. En wel nu. We hebben geen tijd te verliezen!

Meer dan 60 bedrijven committeren zich aan de versnelling van de waterstofeconomie
Het Nederlandse bedrijfsleven presenteert het ‘Waterstofcommitments Bidbook’ met daarin meer dan 60 individuele commitments van bedrijven tijdens het online event van ‘Koplopers Nederland Waterstofland’ dat plaatsvindt op woensdag 7 april 2021 van 13.00 - 14.15 uur live vanuit het Louwman Museum in Den Haag.

Programma
Onder leiding van moderator Harm Edens en met behulp van waterstofstudent Sieb Rodenburg (Waterstofpodcast) wordt het gesprek aangegaan met bedrijven uit de waterstofketen én daarbuiten: wat zijn hun ambities? Wat doen ze nu al? Wat hebben ze nog nodig? We horen het onder andere van Shell, Port of Amsterdam, Toyota, Stedin, Hyet Hydrogen, Jumbo, Groningen Seaports, Gasunie, Future Proof Shipping, Tata Steel, Remeha, en vele anderen live vanuit Den Haag en in video-showcases vanuit de H2-Hotspots in Nederland. Naast het bíeden van commitment, vrágen we ook commitment van de overheid. Professor future energy systems Ad van Wijk zal deze vragen tijdens de uitzending presenteren in ‘De 10 commitments aan Waterstof’.

Overhandiging
De verzameling van alle commitments overhandigen we tot slot aan Diederik Samsom, kabinetschef van Eurocommissaris Frans Timmermans met de vraag ons commitment aan waterstof verder te brengen en aan te geven dat de Nederlandse overheid als cruciale schakel in de keten niet kan ontbreken.

Meld je hier aan

Lees verder