Header bnr

Missie H2 en BNR

Missie H2 is partner van 'Koplopers in ESG'. Een wekelijks programma op BNR, gepresenteerd door Donatello Piras, met een focus op de energietransitie en duurzaamheid in Nederland.

Met 'Koplopers in ESG' wil BNR een gebalanceerde kijk geven op de waterstoftransitie die voor ons ligt. Door gesprekken met ondernemers, wetenschappers, experts, en managers van grote bedrijven die een sleutelrol spelen in deze transitie krijgen we samen meer zicht en grip op de uitdagingen én oplossingen.

Het programma heeft vanzelfsprekend aandacht voor waterstof binnen dit onderwerp. Het gaat in op de uitdagingen en kansen om van Nederland hét Waterstofland 2030 te maken. Logischerwijs is er ook ruimte voor andere duurzame energiebronnen, waaronder zonne-energie, windenergie en geothermische energie.

Beluister alle afleveringen via de online player, of luister iedere maandag tussen 14.00 en 15.00 naar BNR Nieuwsradio.

Donatello Piras is dagvoorzitter en presentator, bekend van zijn werk bij BNR Nieuwsradio en Talpa. Met programma's zoals 'In de Middag' en 'Koplopers' heeft hij zijn vaardigheid in het boeiend en inzichtelijk presenteren van complexe thema’s bewezen. Zijn stijl combineert optimisme met analytische scherpte.

Ruth Oei is journalist en radio- en podcastmaker bij BNR Nieuwsradio en redacteur van deze serie 'Koplopers'. Met een passie voor inhoudelijke gesprekken met de welbekende knipoog, duikt zij diep in de ESG-doelstellingen van de grote Nederlandse bedrijven, altijd op zoek naar de meest effectieve strategieën voor maatschappelijke verbeteringen.

Onderdeel van de samenwerking tussen Missie H2 en BNR: een kennissessie over waterstof door New Energy Coalition en Gasunie.

Lees verder