1 H6 A8240 medium

Aflevering 5 van 'Die andere reis naar Parijs': Mobiliteit

Nederland is een koploper op het gebied van waterstof. Maar hoe houden we die positie vast? En welke stappen zijn er nodig om voorop te blijven lopen?

In aflevering vijf spreekt Ranomi in het gebouw van de TU Delft met waterstof-expert Erwin Jongh van Toyota. Hij neemt ons mee in de huidige ontwikkelingen, de obstakels en vooral kansen voor het verduurzamen van onze voertuigen. Van treinen tot binnenvaart en van vliegtuigen tot auto’s.

Over Die andere reis naar Parijs 

In Parijs strijden de beste sporters van Nederland om Olympische roem en eremetaal. Maar de Olympische Spelen zijn niet alleen het podium om ons sportief te onderscheiden. Ook zal Nederland laten zien waar het staat met de ontwikkeling van waterstof, met het oog op de in Parijs afgesproken klimaatdoelen. In 'Die andere reis naar Parijs' volgen we de route van waterstof langs de Nederlandse waterstofeconomie in opbouw. Koplopers in de wereld van waterstof laten ons zien waarom we met waterstof goud in handen hebben, waar we staan met de missie om van Nederland het Waterstofland te maken en wat de uitdagingen zijn op weg naar 2030.

Lees verder

Een route langs de Nederlandse waterstofeconomie in opbouw. Bekijk de contentserie 'Die andere reis naar Parijs'