Festival

Bezoek het WK Zeilen!

Wil jij met collega’s, vrienden of familie naar het WK Zeilen in Scheveningen? Pak dan nu je kans en meld je aan via Missie H2. Zo ben je gegarandeerd van een sportieve dag en kan je bovendien een leuke verrassing bij onze Missie H2-stand ophalen!

Meer dan 1.000 boten en 1.600 zeilers komen van 10 tot 20 augustus naar het Allianz Sailing World Championship in Scheveningen. Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus strijden onze ambassadeurs Marit Bouwmeester (Laser Radiaal) en Kiran Badloe (IQ-foil) daar om de World Cup. En jij kunt daar bij zijn! Op het strand van Scheveningen kun je op leuke manier gratis kennismaken met de zeilsport, verschillende demonstraties volgen en de medal races bekijken op groot scherm. Ook kun je de huldigingen op het hoofdpodium van dichtbij meemaken.

Meld je snel aan!

Ben jij erbij? Meld je hieronder aan. Neem gerust collega’s, vrienden of familie mee naar deze unieke wedstrijden. Je hebt geen tickets nodig, maar na inschrijving kun je bij de Missie H2-stand op basis van je naam en legitimatie een leuke verrassing ophalen.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Optimist on Tour

Optimist on Tour is hét watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen hun eerste mijlen in een Optimist en gaan ze kanovaren, suppen of windsurfen. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Het enige dat je nodig hebt, is minimaal zwemdiploma A. Plezier op het water gegarandeerd.

Over het WK Zeilen

Deze zomer wordt het Allianz Sailing World Championship georganiseerd vanuit de haven van Scheveningen. Tijdens dit grote en belangrijke zeilsportevenement, dat slechts eens in de vier jaar wordt gehouden, bereiden ’s werelds beste zeilers zich voor op deelname aan de Olympische Spelen. Tijdens het laatste Wereldkampioenschap in Aarhus, Denemarken, in 2018 werd Nederland uitgeroepen tot het beste zeilland ter wereld. De Nederlandse atleten hebben iets te verdedigen op hun eigen thuiswateren! Met 10 Olympische Classes en 3 Para Classes is dit het grootste zeilevenement ter wereld.

Over Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester was er al vroeg bij met zeilen. Was het in haar jeugd nog vooral met haar vader, is zij vanaf haar zesde begonnen met zeilen. Sindsdien is ze naar de top van het wedstrijdzeilen geklommen. In haar klasse Laser Radiaal is Marit op dit moment een van de succesvolste zeilsters, met een wereldtitel in 2011, 2014 en 2020. Ook op de Olympische Spelen heeft Marit al goud, zilver en brons gewonnen. Gaat het lukken om in eigen land voor de vierde keer Wereldkampioen te worden?

Over Kiran Badloe

Badloe werd geboren in Almere. In verband met het werk van zijn vader verhuisde hij met zijn ouders en zusje voor drie jaar naar Bonaire, waar hij als kind begon met windsurfen. Hij bleek talent te hebben en op zijn zeventiende wordt hij elfde tijdens de jeugd-wereldkampioenschappen. In 2019, 2020 en 2021 werd hij wereldkampioen windsurfen. Omdat Nederland slechts één startbewijs had voor de RSX-klasse voor de Olympische Zomerspelen 2020 moest hij tijdens het WK in Australië hierom strijden met olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe. Hij won dit startbewijs door de titel te veroveren. En uiteindelijk op de Spelen in Tokyo won Kiran ook het goud. Wordt ook Kiran voor de vierde keer wereldkampioen voor eigen publiek?

Meer informatie

Klik hier voor de laatste informatie over het evenement.